Granen Old Tjikko på Fulufjället

 • lisaoberg
 • 2020-06-07
 • Granen Old Tjikko - minst 9560 år gammal.
  På besök hos den gamla granen Old Tjikko – ett kärt återseende.

  Igår, 6 juni, gjorde jag årets första tur till granen Old Tjikko på Fulufjället. I strilande regn genomförde vi turen, jag och mina tre tappra deltagare från Naturum. Som alltid fylls jag av glädje, värme och respekt inför denna fantastiska gran, som funnits här i minst 9560 år – en sannerligen imponerande bedrift.

  Jag kommer att ha fler guidade turer till Old Tjikko i sommar – läs mer här, på Naturum Fulufjällets hemsida 

  Orkidén norna (Calypso bulbosa), någonstans i Jämtland.

  På vägen passade vi på att besöka den vackra nornan och hennes systrar. Jag upphör aldrig att förundras inför hennes väna, skira uppenbarelse. Det är en ynnest att få uppleva henne – i hennes egen skog.