OM MIG
Lisa Öberg, fjällekolog/fil.dr i biologi, fotograf och författare.

Fjällekolog och fil.dr. i biologi med klimatrelaterade förändringar av den alpina trädgränsen i Skanderna som forskningsämne och med kol 14-datering av fjällens urgamla granar som en viktig och spännande del i min forskning. Avhandlingen ”Treeline dynamics in short and long term perspectives – observational and historical evidence from the southern Swedish Scandes” finns tillgänglig i forskningsdatabasen DIVA. Mer om forskningen finns på oldtjikko.se och på kullmantreeline.com

Arbetar som frilansande fjällekolog, fotograf, författare, språk- och korrekturgranskare. Åtar mig även andra uppdrag som exempelvis guidningar (bland annat blomstervandringar), konsultverksamhet (inom fjällekologi) och föredrag/bildvisningar.

En del av mina bilder finns på Hanriis café & butik i min hemby Handöl, cirka 55 km väster om Åre (Jämtland), där jag och andra medlemmar i Handöls fotoklubb ställer ut våra fototavlor. Även en del av mina andra konstnärliga alster såsom akvareller, oljemålningar, älgtandssmycken, skinnslöjd, kristallarmband med mera – finns där. Hos Konsthuset i Åre hänger några av mina tavlor.

I min verksamhet på Fjällforsa Ateljé bidrar jag till återbruk genom att reparera och laga kläder istället för att slänga och köpa nytt!

Jag är godkänd för F-skatt och medlem i Svenska Fotografers Förbund.

Följ mig gärna på Facebook och på instagram – @fjellisa.